اکسیداسیون چربی

دانلود پایان نامه

در طریقه دیگر خیساندن عناب :
20 دانه عناب ، 30 دانه مویز دانه گرفته و سر شاخه گل دار بنفشه 7 گرم اجزای فوق را شب در نیم لیتر آب خیسانده و صبح پس از صاف کردن ، 50 گرم شیر خشت و 50 گرم ترنجبین را به آن اضافه کرده خوب حل می کنند و پس از صاف کردن با قدری گلاب و عرق بید مشک مخلوط کرده میل میکنند. ( بیگی ،1376).
معمولا روش هیدرولیز و استخراج کلاسیک مستلزم هموژنیزاسیون ، همزدن ، تکان دادن و یا روش عصاره گیری از گیاهان و مواد خشک شدهسوکسلتو با کمک حلال های الکلی آبکی می باشند.(پیتافی و بنگر 2010)
طی دهه گذشته تکنیک های متعارف قدیمی جای خود را به تکنیکها و روشهای استخراج جدید نظیر MAEعصاره گیری با کمک میکروویو.(لوتریا، ممون، استالیکاس2007،مالیکارژونا، ژائو و سی اِن، 2010)
بالاردروش ple استخراج و عصاره گیری از مایع فشرده ویا روش SFE استخراج سیال فوق بحرانی معرفی کرد. مزیت این تکنیکهای جدید نسبت به تکنیکهای قدیمی و کلاسیک عبارتند از : ساده تر شدن اتوماتیک سازی ، قابلیت استخراج فزاینده در دماها و فشارهای بالاتر ، استفاده از کیفیتهای پایین تر حلال های ارگانیک و نمونه ها همواره تحت اتمسفر نیتروژنی قرار می گیرند.(سالتوفت، تی کریستنسین و تی نیلسن،2009)
روایات در مورد خواص عناب :
امام علی (ع) فرمودند :
عناب تب را از بین می برد.
امام صادق (ع) فرمودند : برتری عناب بر سایر میوه ها مثل برتری ما بر سایر مردم است .
مسیح دانشمند عرب : نشان داد که عناب بیماری آسم را درمان کرده و کمی حافظه را بهبود می بخشد .
1-26خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی عناب :
عصاره عناب سبب مهار اثر رادیکال های آزاد ( به عنوان عامل افزایش التهاب ) می گردد. عناب حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی چون ویتامین ث و کاروتنوئید ها و فلاوونوئیدها است و همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به جلو گیری از سرطان می نماید(ژائو و همکاران،2008).
1-26-1آنتی اکسیدان :
اکسیداسیون یکی از ضروری ترین فر آیندهایی است که در طبیعت روی می دهد. این فرایند در نتیجه ترکیب و خروج اکسیژن در مواد ارگانیک و غیر ارگانیک صورت می پذیرد .در مورد مواد ارگانیک ، اکسیداسیون در مرحله سلولی رخ می دهد و می تواند تاثیرات مخربی در صورت عدم حضور مواد معدنی روی سیستم به جا گذارد. آنتی اکسیدان ها بیشتر آنزیم هایی هستند که اثرات مخرب اکسیداسیون را خنثی می کنند و از تجمع رادیکالهای آزاد در بدن می کاهند . این عمل باعث پالایش و تقویت سیستم ایمنی شده و عملکرد شیمیایی بدن را به صورت نرمال در می آورد. (کهرر و همکاران 2004 )کارخانجات تولید کننده مواد غذایی در تلاش برای تولید مواد غذایی با کیفیت بالا از نظر طعم ، رنگ و ارزش غذایی هستند با این حال بسیاری از مواد غذایی در معرض عوامل مخرب کیفیت هستند در میان این عوامل نا مطلوب اتو اکسیداسیون چربی ها یکی از مسایل نگران کننده است به این منظور از آنتی اکسیداسیون ها به عنوان فاکتور حفاظت در ماده غذایی استفاده می شود. (ژانگ وهمکاران 2006 ).
1-26-2متداول ترین آنتی اکسیدان های طبیعی داخل میوه عناب :
فنول ها ،کاروتنوئید ها ، فلاوونوئیدها می باشند.
1-26-3کاروتنوئیدها :
در اصل رنگدانه های طبیعی هستند که توسط گیاهان سنتز و ترکیب می شوند و مسئول رنگ دهی به میوه ها و سبزیجات مختلف می باشند. در میوه ها و سبزیجات ، کاروتنوئیدهای مختلفی وجود دارد مثلا آلفا کاروتن ، بتاکاروتن ، لوتیین و لیکوپن و اکثر این کاروتنوئیدها یی که درون عناب وجود دارند دارای فعالیت آنتی اکسیدانی می باشند. بتا کاروتن به وفور در میوه وسبزی یافت می شود (پایوا و راسل،1999).در بسیاری مطالعات نشان داده شده است که ارتباط زیادی میان بتا کاروتن و آلفا کاروتن از لحاظزدودن و از بین بردن تاثیرات رادیکال های آزاد وجود دارد. (بوهم و همکاران، 1997)
1-26-4ویتامینA :
ویتامین دیگری که در میوه عناب یافت می شود این ویتامین است که برروی سلول های بینایی موثر بوده وسبب تقویت این دسته از سلولها می گردد همچنین این ویتامین روی برخی از سرطا ن ها اثر پیشگیری و مقاومتی از خود نشان می دهد. ویتامین A در رشد و تقویت سیستم ایمنی اثر بسزایی دارد.
1-26-5ویتامینC:
این ویتامین نیز به مقدار فراوان در میوه عناب وجود دارد که در برابر تخریب سلولها مقاوم بوده و با رادیکالهای آزاد مقابله می کند. بر اساس سیستم کنترل سلامت ، ویتامین C جز قدرتمندترین آنتی اکسیدان ها است که در مقابل رادیکال های آزاد حاصل از آلودگی هوا و دود سیگار مبارزه می کند. بدن قادر به ساخت ویتامین c نیست بنابراین ویتامین باید از طریق مکمل های غذایی وغذاها به بدن برسد. خانواده توت ، گوجه فرنگی ، کلم بروکلی ، فلفل ، مرکبات و خود میوه عناب غنی از ویتامین c می باشند. این ویتامین به استخوان ها ، غضروف ، ماهیچه ها ، رگهای خونی در بردن کمک میکند وهمچنین در جذب آهن به بدن نقش مهمی را دارا می باشد. (گومز و همکاران ، 2008 )

مطلب مشابه :  اهمیت و جایگاه نظارت، مکتب قرارداد اجتماعی، فلسفه وجودی نظارت