پایان نامه ارشد درباره مواد معدنی، مواد غذایی، تحت درمان، طبقات اجتماعی

مورد مطالعه قرار گرفته است.
بخش اول:درشت مغـذی ها2
غذاها از چنین قدرت حیرت آوری برخوردار هستند که می توانند بر روی طرز کار مغز شما موثر باشند.حتی فکر کردن در مورد این که مغز در مقابل چنین تغییرات نامحسوس مواد غذایی این قدر حساس است تعجب آور به نظر می رسد.تحقیقات پیشگام جدید آشکار می سازد،غذا درافسردگی یا نگرانی وهم چنین حالت های تهاجمی شما دخالت دارد.عامل غذا نمی تواند در این قبیل موارد نادیده انگاشته شود.مواد غذایی عمده،از قبیل کربوهیدرات ها،پروتئین و چربی ها به نحو محسوسی می تواند بر روی خلقیات و انرژی مغزی شما تاثیر بگذارد. (کارپر،1379،381)
کمبود مواد غذایی هم برای جسم وهم برای جان مصیبت بار است.به طور کلی وظایف بدنی کند انجام می گیرد و بی حسی و افسردگی ظاهر می شود.بی حسی فیزیکی موجب از دست دادن کنترل می شود و همین سبب زود رنجی و تند خویی می گردد،پدیده های اخلاقی و روابط اجتماعی ضعیف می شود و گسستگی خانواده،افزایش جرم،سرقت و فحشابروز می کند.بنابراین از ظواهر برمی آید که سوء تغذیه علت اصلی نابرابری اجتماعی و فکری است. (گروهی از مولفان،1378،27)
یکی از اولین قوانین مغز اکثر مردم،کربوهیدرات ها و عمدتا قند به عنوان پایین آورنده ها ست.در حالی که غذاهای حاوی پروتئین به نسبت جزو ارتقا دهنده ی آن به شمار می رود.وقتی دلتان می خواهد از نظر قوای دماغی باهوش و تیز باشید شکم خود را از شیرینی،کیک،دونات،بستنی،شربت یا غلات شیرین،برنج یا ماکارونی انباشته نکنید.برعکس برای کسب حداکثر استفاده از مغز و رسیدن به مرز کامل هوشیاری و چالاکی از غذاهایی حاوی پروتیئن همراه با غذاهای شیرین یا نشاسته داراستفاده نمایید.ضمنا در نظر داشته باشید که چربی های اشباع به علت دیر هضم بودن جزو مواد پایین آورنده ی قدرت فعاله مغز به شمار می روند.غذاهای غنی از پروتئین مغز شما را از آن چه که هست باهوش تروپر انرژی تر نمی کند بلکه پروتئین به آسانی از منگ شدن و کم کار شدن مغز شما به وسیله کربوهیدرات ها جلوگیری می نماید.روی همین اصل وجود مقدار کمی مواد پروتئینی در جیره ی غذایی اثرات کندکنندگی کربوهیدرات هابرروی مغز را خنثی نموده و مغز را به حالت فعال نگه می دارد.البته فراموش نکنید که خوردن مواد پروتئینی خیلی زیاد ممکن است اثرات کربوهیدرات ها را به کلی خنثی سازد. (کارپر،1379،384)
دانشمندان دراین امر توافق دارند که غذاهای بسیار غنی از کربوهیدرات ها و چربی ها ی اشباع،فعالیت مغز را کند تر کرده ولی غذاهای پروتئینی برعکس آن را از حالت کندی بیرون می آورد. (کارپر،1379، 383)
منظور کردن5تا10درصد پروتئین در هر وعده غذایی به مغز در ساختن ماده سروتونین که مانع کم کاری و خواب آلودگی مغز است کمک موثری را می نماید.به عبارتی دیگر اگر قصد فعال بودن و هوشیارانه عمل کردن را دارید در این صورت از مصرف کربوهیدرات های خالص نظیر شیرینی،کارامل،شکلات و قند اجتناب کنید.زیرا همه ی این مواد فاقد پروتئین بوده است. (کارپر،1379،385)
وقتی ما مقادیر زیادی مواد قندی می خوریم،احساس می کنیم که سنگین شده ایم،حتی خسته هستیم و هنگامی که از خوردن مواد نشاسته ای،قند و چربی اشباع پرهیز می کنیم این حالت به ما دست نمی دهدواگر برعکس بیشتر از پروتئین استفاده نماییم می فهمیم که در ما انرژی بیشتری ایجاد شده وحتی احساس خوشی نیز می نماییم.البته لازم است نوع غذای انسان همیشه تغییرکند و به طور دائم از یک یا دو نوع غذا استفاده نکند.خوردن یک غذا به مدت طولانی خود باعث افسردگی وخمودگی می شود. (فروزین،1378،28)
مبحث اول:کربوهیدرات ها3
کربوهیدرات های غذایی اصلی ترین منبع سوخت برای تامین انرژی وحرارت بدن هستند.این کربوهیدرات ها ذخیره ی برگشت پذیر فوری انرژی را به صورت گلیکوژن حفظ می نمایند. (ویلیامز،1383،6)
کربوهیدرات ها اکثر رژیم غذایی ما را تشکیل می دهد.در وصف اهمیت کربوهیدرات همین بس که95% از انرژی مغز،به وسیله این ماده مغذی تامین می شود و تاثیر مستقیم این ماده غذایی بر مغز است که آن را از اهمیت ویژه ای برخوردار می کند.این ماده هنگام فعالیت هم،اولین منبع انرژی است که مصرف می شود لذا هر کجا که فعالیتی است،چه ذهنی و چه بدنی،کربوهیدرات حرف اول را می زند. (www.blogfa.com)

مطلب مشابه :  مقاله رایگان درموردمالیات بر درآمد، صورتهای مالی، گروههای تجاری

گلوکز که به آن قندخون می گویند تنهامنبع انرژی است که در سیستم اعصاب مرکزی به مقدار140گرم در روز قابل استفاده است.مقدار کل گلوکز خون طبیعی در حالت ناشتا حدود60-110میلی لیتر در100میلی لیتر خون است.کاهش قندخون به میزان کمتر از40 میلی گرم راهیپوگلیسمی می گویند و با علائمی هم چون اختلال شعورو تندخویی مشخص می شود.هیپوگلیسمی در نتیجه کاهش گلوکز مغز است.
در صورت پیش آمدن چنین حالتی دادن محلول های قندی و رژیم پر پروتئین سبب ترشح گلوکاگون گشته و این در ممانعت از کاهش قند خون کمک می کند. (فتاحی معصوم و زروندی،1384،256-257)
هیپوگلیسمی عبارت است از کاهش غیر عادی قند خون که خود موجب ناراحتی های بی شمار بدن می شود.مغز به تنهایی روزانه180گرم گلوکز مصرف می کندو بدون گلوکز نمی تواند به نحو موثری فعالیت کندو از اینجاست که مبتلایان به هیپوگلیسمی مشکلات زیادی دارند.هیپوگلیسمی یک بیماری مختل کننده است که فرد را ستیزه جو می کند و زندگی را برای اطرافیان خود سخت می کند،او را شهوت ران می کند به طوری که فرد نمی تواند خود را کنترل نماید و در کلام و عمل خشن می شود. (گروهی از مولفان،1378،32)
هیپوگلیسمی به معنی پایین بودن قند خون است.علت آشکار شدن این امر این است که قند به اندازه ی نیاز به یاخته های مغزی نمی رسد و آدرنالین و هورمون های وابسته به آن در زمان پایین بودن قند فعال تر می شوند. حمله های کاهش قند خون ،کوتاه مدت است و شاید چند دقیقه و یا چند ساعت ادامه داشته باشد.شاید بتوان گفت اکثر جرایم اتفاقی در این زمان رخ می دهد.اختلالات خوردن شامل بی اشتهایی عصبی و پراشتهایی عصبی است.شناخته ترین نوع هیپو گلیسمی پس از خوردن غذا آشکار می گردد.قند خون این افراد پس از غذا خوردن بالا می رود و سپس شروع به پایین آمدن می کند.این پایین آمدن چنانچه به تندی انجام گیرد می تواند نشانه های هیپو گلیسمی آشکار کند.گاهی هیپوگلیسمی پس از نخوردن غذا و یا یک شب گرسنگی آشکار می شود.این نوع هیپوگلیسمی از نوعی که پس از خوردن غذا آشکار می شود وخیم تر است. (بارنارد ،1376،147)
آیا هیپوگلیسمی علت جنون هم هست؟کمبود ویتامین یا مواد معدنی تنها عامل غذایی نیست که می تواند موجب بروز جنون یا بیماری های عصبی گردد.همان طور که قبلا اشاره شد هیپوگلیسمی نیز موثر است.بیش از 60% بیماران شیزوفرنی گرفتار هیپوگلیسمی اند وحدود20% بیماران هیپوگلیسمی از افسردگی توام با تمایل به خود کشی رنج می برند.کمی میزان قند خون می تواند موجب حالتی شود که به نحو عجیبی شبیه حالات عصبی و جنون است. (گروهی از مولفان،1378،43)
در افرادی که به طور منظم و سر وقت غذا نمی‌خورند،قند خون دایماً در حال تغییر است و ثبات لازم را ندارد و همین مسأله روی قدرت تفکر و تمرکز و در نتیجه خلق‌و‌خوی آن‌ها تأثیر می‌گذارد.برای این‌که قند خون حالت پایداری پیدا کند،نباید از کربوهیدرات‌هایی استفاده کرد که قند خون را ناگهان بالا می‌برند.
(www.nojanserver.com)
شیرینی،غذاهای قندی و دیگر کربوهیدرات ها که جذب سریع دارند ممکن است منجر به افزایش قند خون شوند.چنین افزایشی برسیستم عصبی تاثیر داشته و باعث تحریکات زیاده از حد شود. (اورسل،1381،9)
هیپوگلیسمی می تواند با اضطراب،ضعف اعصاب و حتی جنون همراه باشد.در مجرمان خشونت،قند خون به طور ناگهانی سقوط می کند. (http://letsrollforums.com)
قند خون پایین و پرخاشگری: ارتباط شدیدی بین مصرف الکل،قند خون پایین و رفتار جنایی وجود دارد.97% مصرف کنندگان الکل دارای قند خون پایین می باشند.در جنایتکاران پرخاشگر قند خون ناگهان افت کرده و بعد از یک چالش،گلوکز سریعا بالا می رود.اغلب جنایت کاران که دارای رفتارهای ضد اجتماعی بودند قند خون آن ها دائما کم وزیاد می شد.پس رابطه ی شدیدی بین پاسخ های پرخاشگرانه و قند خون پایین وجود دارد.(http://lifeabundantly-alim.blogspot.com)
وقتی ما غذایی می خوریم که نیاز مغز را برآورده نمی کند و یا وقتی یک وعده غذایی خود را نمی خوریم و یا به علت عجله و مشغول بودن،فرصت غذا خوردن را نداریم و چیز مختصری به عنوان غذا می خوریم قند خون پایین می آیدوهمین کم شدن قند خون باعث افسردگی،عصبانیت،اضطراب،بی قراری،مغشوش شدن وضع مغز،بی تصمیمی ،عدم تمرکز و حتی خود کشی می شود. (فروزین،1378،30)
شیکاگو _1985.جان شانزده ساله برای دومین بار به زندان افتاده است ولی این مرتبه موضوع جدی است او مرتکب قتل شده است با این حال جان مانند سایر بزهکاران جوان نیست.خانواده ی او معمولی و مرفه است و او در کلاس درس همواره موفق بوده است.یک روان شناس کنجکاو از او آزمایش گلوکز می گیرد.شک روان شناس به یقین تبدیل می شود.جان گرفتار هیپوگلیسمی است.ولی روان شناس در همین حد نمی ماند بلکه موی جان را هم آزمایش می کند.این آزمایش را ویلیام والش ابداع کرده است.آزمایش فوق نشان می دهد که جان از کمبود شدید بعضی از مواد معدنی رنج می برد در حالی که مقدار عناصر دیگر بیش ازحد است.روان شناس،جان رادر یک کلینیک پزشکی ارتومولکولی تحت درمان قرارداد.در این مکان، بیماران،رژیم غذایی خاصی را دنبال می کنند که حاوی مواد معدنی و ویتامین است.جان مانند80% بزهکاران جوانی که در این کلینیک تحت درمان قرار گرفتند دیگر مرتکب جرم نشد.
لئونارد هیپچن _1978.او معتقدبود که بین پیشرفت شخصیت جنایی وپنج عامل زیر رابطه ی تنگاتنگی وجوددارد.1)کمبودویتامین ومواد معدنی،2)عوامل عصب شناختی که موجب اختلال مغزمی شود،3)آلودگی محیط زیست،4)هیپوگلیسمی و 5)حساسیت های غذایی که سبب اختلال های مغزی می شوند.
از آن زمان به بعد تحقیقات زیادی انجام گرفته که به این فرضیه اعتبار بخشیده است.از جمله این تحقیقات،باید از مطالعات ویلیام والش نام برد.او موی اشخاص متعلق به طبقات اجتماعی و حتی موی24 جفت برادر را بررسی کرد که یکی از آن ها تند خو و دیگری آرام بوده است. (گروهی از مولفان،1378،35)
نتیجه ی مطالعه فوق این بود که موی افراد مجرم تصویر شیمیایی کاملا خاصی دارد.والش میان موی مجرم ها،تفاوت محسوسی مشاهده کرده است.از نظر او موی افرادی که گه گاه خشونت نشان می دهندچنین مشخصاتی دارد،مقدار زیاد آهن و مقدارکمتراز معمول سدیم،کلسیم،منیزیوم،پتاسیم،روی و لیتیم.موی اشخاص جامعه ستیز که به طور دائم گرایش های ضد اجتماعی داشته اند مشخصاتی کاملا متفاوت نشان می دهد،میزان زیاد کلسیم و آهن ومقدارکم روی و لیتیم.کشفیات والش باعث شده که بیماری هایی مانند جان به نحو موفقیت آمیزی معالجه شوند.اکنون می دانیم چگونه باید مواد معدنی کافی به اشخاص مجرم بدهیم.تغذیه سالم مهم ترین کار است،مخصوصا اگر کمبود مواد معدنی با هیپوگلیسمی توام باشد.در
ایالات متحده چند بار وکلا درپرونده های جنایی خود برای موکلین مبتلا به هیپوگلیسمی،تقاضای برائت نموده اند.نتایج این تحقیقات این مسیررامشخص می کند که هیپوگلیسمی موجب خشونت می شود مغزبدون گلوکزدرست کار نمی کند بنابراین رفتار انسان درحالت هیپوگلیسمی مختل می شود.لذا می توان هیپوگلیسمی را یکی ازعوامل جرم تلقی کرد به طوری که اکثر بیماران جامعه ستیز مبتلا به هیپوگلیسمی هستند. (گروهی از مولفان،1378،36)
تحقیقی توسط سیمون مور از مرکز تحقیقاتی جامعه و خشونت در دانشگاه کاردیف انگلستان به انجام رسید.این محقق متخصص در زمینه آسیب‌های اجتماعی و خانوادگی و تأثیرات آن روی رفتار کودکان و نوجوانان است.مور در حال تحقیق روی طرح مطالعاتی بود که،فاکتورهای مؤثر در بروز مشکلات اخلاقی و رفتاری در کودکان را بررسی می‌کرد.او طی این مطالعات متوجه شد کودکانی که در

مطلب مشابه :  دانلود پایان نامه ارشد دربارهمجلس شورای ملی، مشروطه خواهی، میرزا آقا، اجتماعی و سیاسی

دیدگاهتان را بنویسید