کیفیت تولید محدود
تبلیغات در شبکه اگر چه در حال بهبود و پیشرفت است اما قابلیتهای بسیاری از رسانههای رقیب را از لحاظ تولید ندارد. سایتهای شبکه، کیفیت بالای تلویزیون یا تصاویر چاپی را ندارند. (منصوریمؤید، ۱۳۸۳)
۲-۲-۶- روشهای تبلیغات اینترنتی
روشهای زیادی برای معرفی و قرار دادن یک تبلیغ در محیط اینترنت وجود دارد و انتخاب نوع تبلیغ و روش نشر یک تبلیغ آنی به عوامل زیادی، مانند نوع کالا یا خدمت، نوع استراتژی، نوع تبلیغ، وضعیت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، مشخصههای ذهنی تبلیغ و مشخصههای عینی تبلیغ، وابسته است. در این این جا در ابتدا، روشهای تبلیغات اینترنتی را از نظر حنفیزاده بررسی میکنیم و سپس دستهبندی دیگری که در این پژوهش از آن استفاده شدهاست و از نظر تای و چانگ میباشد.
۲-۲-۶-۱- روشهای تبلیغات اینترنتی (حنفیزاده)
حنفیزاده (۱۳۸۸) در کتاب خود، ۲۰ شکل از روشهای تبلیغات اینترنتی را بیان میکند که به قرار زیر میباشد. ۸ روش اول، جزء متداول ترین اشکال میباشد و ۱۲ روش بعدی، جزء روشهایی هستند که کمتر مورد استفاده قرار میگیرند.
۲-۲-۶-۱-۱- بنرها
متداول ترین روش تبلیغات اینترنتی، بنرها هستند. بنر یک صفحهی گرافیکی به عرض ۲/۱ سانتی متر تا ۵/۲ سانتی متر و طول ۵/۱۲ سانتی متر تا ۵/۱۵ سانتی متر میباشد، که با مقیاس پیکسل مورد ارزیابی و محاسبه قرار میگیرد. یک بنر معمولا حاوی نام شرکت، نام محصول و یک پیام کوتاه از طرف تبلیغکننده برای مشتری بالقوه است.
انواع بنرها
بنرهای کلیدواژه ای: این گونه از بنرها وقتی یک واژه یا کلید واژهای در موتورهای جستجوگر مورد جستجو قرار میگیرد، نمایان میشوند.
بنرهای اتفاقی: این گونه از بنرها برای این منظور ایجاد میشوند که محصول جدید شرکت را معرفی نمایند و معمولا از قابلیت اتصال برخوردار نیستند و به طور اتفاقی در صفحات وب نمایان میگردند و از مدل خاصی پیروی نمیکنند.
بنرهای ثابت: این گونه از بنرها به طور دایمی در یک صفحه از صفحات وبسایت ثابت شدهاند و قابلیت حرکت به صفحات دیگر وبسایت را ندارند.
مزایا و معایب بنرها
مزایای بنرها: از مزایای بنرها میتوان به ظرفیت بالای آنها برای سفارشی سازی و انطباق کاربر آنی نام برد. دیگر مزیت این بنرها این است که وقتی کاربر در انتظار بارگذاری صفحهای باشد، به دلیل این که بنرها از حجم پایینی نسبت به صفحه و متعلقات آن برخوردار هستند زودتر بارگذاری میشوند. از این روی، چون هنوز صفحه وب بارگذاری نشده است، در این بنرها حالت نقش مجذوب کنندگی را دارند و کاربر را محو تماشای خود میکنند. بدین ترتیب از آمار در معرض نمایش بودن بالایی برخوردار میشوند. مهمترین مزیت بنرها این است که این قابلیت را دارند که با کلیک بر روی آنها به اتصال سایت مرتبط خود وصل شوند و اطلاعات جامع تر درباره محصول و مؤسسه صاحب بنر به کاربر ارایه مینمایند.
معایب بنرها: قرار دادن بنر در یک وبسایت موفق در امر بازاریابی ممکن است تمام بودجه تبلیغات را در برگیرد. از طرف دیگر محدودیتهای اعمالشده از طرف وبسایت میزبان نیز یکی از موانعی است که در امر رساندن پیام از طریق بنر به مشتریان آنی خلال ایجاد مینماید.
۲-۲-۶-۱-۲- پاپآپ و پاپآندر
پاپآپ: یکی از مشهورترین اشکال تبلیغات اینترنتی، پاپآپها هستند. پاپآپها که بعضا از آنها به عنوان پاشنده تبلیغ[۷۶] یاد میشود، نوعی از تبلیغات اینترنتی هستند که به طور خودکار در پنجره جدید بر روی مرورگر ظاهر میشوند. این گونه از تبلیغات در جلوی صفحهی باز وب قرار میگیرند و خود را نمایش میدهند.
پاپآندر: این گونه از تبلیغات در زیر صفحه بازشده قرار دارند و به محض بسته شدن صفحه جاری نمایان میگردند.
تاکتیکهای انتشار پاپآپها
تاکتیکهایی وجود دارند که با استفاده از این تاکتیکها تبلیغ کنندگان به صورت پیشرونده یا تجاوزی، اقدام به انتشار این گونه از تبلیغات مینمایند.
از کار انداختن موس: با این تکنیک توانایی کاربر را برای برگشت، خروج و بستن صفحه از کار میاندازند و تا زمانی که نمایش تبلیغ خاتمه پذیرد یا زمان حضور آنها پایان یابد به این عمل ادامه میدهند.
دانلود بدون اجازه: با این تاکتیک تبلیغات در پشت باسک نرم افزارهایی که از احتمال دانلود بالایی برخوردار هستند پنهان میشوند و یا حتی در بعضی مواقع با آنان انطباق پیدا میکنند و در هنگام دانلود نرم افزار بدون هیچ پرسش اجازه ورود یا عدم اجازه ورود، وارد مرورگر و صفحه در جریان کاربر میشوند.
نگهداری کاربر در سایت اصلی: با استفاده از این تاکتیک تبلیغات کاربر را برای هر چه بیشتر در معرض نمایش بودن در صفحه اصلی نگاه میدارند، در حالی که کاربر میخواهد از دیگر صفحات سایت دیدن نماید. تاکتیکهای دیگری نیز برای انتشار این گونه از تبلیغات وجود دارد از قبیل پاشیدن آشکارای تبلیغات، پاشیدن مخفیانه تبلیغات و اختیار عنوان جعلی.
۲-۲-۶-۱-۳- تبلیغات بر روی ایمیلها
تبلیغات بر روی ایمیلها، فعالیتهای تجاری را در بر میگیرد که در آنها بازاریابان و بازرگانان اطلاعات مربوط به محصول یا خدمت خود را بهای دی آدرس ایمیلهای مشتریان بالقوه خود میفرستند. پیام فرستادهشده بر روی ایمیل افراد میتواند حاوی تصویر، انیمیشن و کلیپهای تصویری باشد که مشتری در صورت علاقمندی به محصول یا خدمت جهت خرید یا کسب اطلاعات بیشتر بر روی آن کلیک کند.
مزایای تبلیغ بر روی ایمیل
هزینه پایین: یکی از مزایای این شیوه هزینه پایین آن و رسیدن به مشتریان هدف است. در واقع در این تبلیغ هزینه صورت گرفته برای معرفی محصول یا خدمت با بیشترین کارایی صورت میگیرد. زیرا این تبلیغ اولا، هزینههایی از قبیل یافتن سایت میزبان و پرداخت اجاره به سایت برای نمایش را ندارد؛ ثانیا، هزینه تبلیغات برای معرفی محصول یا خدمت تا حدودی بهینه است. زیرا تبلیغ برای افرادی به نمایش در میآید که بیشترین احتمال خرید یا میل خرید محصول یا خدمت در آنها وجود دارد.
بالا بودن میزان در معرض بودن تبلیغ: در این روش از تبلیغات به این دلیل که کاربر اینترنتی وقتی وارد ایمیل خود میشود، در صفحه اصلی ایمیلش چند لحظهای تامل میکند و ایمیلهای رسیده در میل باکسش را مورد مطالعه قرار میدهد و در این زمان تبلیغ به نمایش در میآید و با حرکات نمایشی که در آن ایجاد شدهاست سعی میکند نظر مشتری را با خود جلب نماید.
۲-۲-۶-۱-۴- تبلیغ در موتورهای جستجو
این تبلیغات در صفحهی نتایج جستجو مرتبط با موضوع نمایش داده میشوند. به این شیوه تبلیغ کلید واژهها نیز گفته میشود. این شیوه تبلیغ کنندگان را قادر میسازد که مخاطب خاصی را هدف گیری نمایند. (سلیمانی، ۱۳۹۰)
اکثر موتورهای جستجو به شرکتها اجازه میدهند آدرس اینترنتی شرکتشان را در موتور جستجوی آنها ثبت نمایند. مزیت ثبت آدرس اینترنتی در موتورها از جنبه تبلیغات مهم است. زیرا رایگان است و هر کسی میتواند یک آدرس اینترنتی را در یک موتور جستجو ثبت نماید و از طرفی کاربرانی که در جستجوی محصول یا خدمت شرکت خاصی هستند، میتواند یک لیست از تولیدکنندگان آن محصول یا ارایه دهندگان آن خدمت دریافت نمایند. اما شانس این که آدرس یک شرکت در جستجوی صورت گرفته در ده عنوان صفحه اول قرار گیرد تقریبا صفر است. برای این که احتمال قرار گرفتن در صفحه اول افزایش یابد، یک سری اقدامات ساده را باید به کار گرفت، از جمله تغییر بعضی جملات در متن سایت، اضافه کردن جملههای کلیدی مربوط به محصول یا خدمت به قسمت عنوان یا محتوا، حذف واژههایی که با محصول یا خدمت شرکت انطباق کمی دارند. گذشته از این برخی سایتهایی طراحی شدهاند که با ارایه راهکارهایی احتمال شانس را بالا میبرند. وبسایتها و شرکتهای اینترنتی وجود دارند که در این زمینه فعال هستند از جمله این شرکتها میتوان از searchenginewath.com، webpositiongold.com، keywordcount.com نام برد. موتورهای جستجو اغلب مکانی را در صفحه اول خود به تبلیغ کنندگان جهت ارایه معرفی محصول یا خدمتشان اجاره میدهند.
۲-۲-۶-۱-۵- تبلیغات ویدئویی
همانطوری که قابلیت پخش برنامههای ویدئویی از تلویزیون به اینترنت، تلفن همراه، و حتی بازیها انتقال یافته است، این انتقال برنامههای ویدئویی را نیز به همراه خود منتقل کرده است. با این که امروزه اکانتهای تبلیغات ویدئویی آنی تنها صاحب بخش کوچکی از بودجههای تبلیغاتی هستند، این امکان برای تبلیغ کنندگان فراهم شدهاست که از انحصار تبلیغ ویدئویی تلویزیون رهایی یابند. طبق آماری که آقای ژپیتر در سال ۲۰۰۵ اعلام داشت ۲۴ درصد از تبلیغات آنی موجود به ویدئوهای آنی تعلق دارد. تبلیغات ویدئویی به بازاریابان اجازه میدهند که توجه کاربران بیشتری را جلب نمایند و به طور فزایندهای در شلوغیها و ترافیکها تبلیغات آنی برجسته باشند. تبلیغات ویدئویی به طور ذاتی میتوانند تاثیر عمیق تری بر روی طرز تلقی مشتریان داشته باشند تا تبلیغات متنی و بنرهای متحرک، با این که دارای هزینهای معادل ۵ تا ۱۰ برابر آنها هستند و دشواریهایی در هنگام پیاده سازی دارند. در همین رابطه مؤسسه داینامیک لاجیک مارکت نرمس[۷۷] در سال ۲۰۰۷ مطالعهای را انجام داد که در این مطالعه مشخص گردید تبلیغات ویدئویی آنی نسبت به دیگر اشکال تبلیغات دارای اثربخشی بیشتری هستند.
۲-۲-۶-۱-۶- باتنها
باتنها، مربعهای ۵۰ x 50 پیکسلی هستند که اکثرا در قسمتهای انتهایی صفحات وب دیده میشوند. این نوع از تبلیغات اینترنتی میتوانند قابل کلیک باشند یا فقط برای معرفی محصول/ خدمت و نشان تجاری به کار روند.
۲-۲-۶-۱-۷- آسمان خراشها
آسمان خراشها یا اسکای اسکریپرها تقریبا شبیه به بنرها هستند با این تفاوت که کشیده تر و باریک تر هستند. و طرز قرار گرفتن این گونه از اشکال تبلیغ اینترنتی در صفحات وب به صورت عمودی و در سمت راست یا چپ صفحه میباشد و به همین دلیل است که آنها را آسمان خراش مینامند.
به اسکای اسکریپرهای بزرگ اصطلاحا اسکای اسکریپرهای نیم صفحهای گفته میشود. اندازه این نوع از تبلیغ اینترنتی ۶۰۰ x 300 پیکسل میباشد. معمولا مدت زمان نمایش آن بین ۱۵ تا ۲۰ ثانیه طول میکشد و پس از آن محتوای تبلیغ تغییر میکند. با آن که بسیار بزرگتر از سایر اشکال تبلیغ اینترنتی است، حجمی معادل ۴۰ کیلو بایت دارد و به سادگی بارگذاری میشود. این نوع از اسکای اسکریپرها بیشتر در قسمت پایین و سمت راست جانمایی میشود.
۲-۲-۶-۱-۸- تبلیغات در اتاقهای گفتگو
اتاقهای گفتگو به علت این که یک مکان مشترک هستند، و به این دلیل به وجود آمدهاند که مکانی برای بررسی مشکلاتی از قبیل سؤالات پزشکی، و سؤالات فنی درباره محصول خریداری شده، و همچنین مکانی برای تسهیم عواطف و تبادل اطلاعات باشند. از این روی میتوانند مکان مناسبی برای تبلیغات باشند.
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت jemo.ir مراجعه نمایید. |