مدیریت پسماند

مدیریت پسماند

مدیریت پسماند

5- سیلیکات های آمورف
6-دستگاه رنگبری مداوم
7-بازیافت روغن از خاک رنگبر بوسیله آب داغ
1-30-9روش های نوین استخراج روغن :
الف-استخراج روغن با استفاده از سیال فوق بحرانی ( S F E) : این روش به شدت تحت تاثیر عامل های متفاوت عملیاتی به ویژه دما و فشار است .
ب-روش و دستگاههای اکستراکتور غیر مداوم در فشار زیاد
ج-استخراج روغن به کمک امواج مایکروویو در صنایع غذایی
د-استخراج روغن به کمک حلال های فوق داغ
ه-استخراج روغن های فرار به روش تقطیر با بخار آب
ی-استخراج روغن به روش مکانیکی امواج فرا صوت (اولتراسونیک ) :امروزه استفاده از امواج فراصوت با توجه به اثرات مؤثر آن در نگهداری و فرآیند مواد غذایی رو به گسترش می باشد. اثرات مکانیکی امواج فراصوت و پدیده کاویتاسیون ایجاد شده در اثر این امواج، سبب افزایش نفوذپذیری حلال به داخل سلولهای گیاهی، افزایش انتقال جرم و بهدنبال آن افزایش بازدهی استخراج در دماهای پایین تر می شود. همچنین روش اولتراسونیک سبب می شود که استخراج روغن در دمای پایینتر و زمان کوتاهتر صورت گیرد بنابراین منجر به کاهش تخریب روغن استخراجی میگردد. (ویکیپدیا).
1-30-10دستگاه سانتریفیوژ و دکانتر :
در روش های نوین استحصال روغن ، جداسازی کلیه فازها توسط دستگاه های صنعتی سانترفیوژ و دکانتر صورت می گیرد.در این روش میوه آنقدر له و خرد می شود تا به صورت خمیری نرم در آید، این عملیات توسط آسیاب چکشی، صفحه ای، ماشین های هسته گیر و یا آسیاب تیغه ای انجام می شود سپس این خمیر به مدت ۳۰-۶۰ دقیقه مخلوط می شود تا قطعات ریز میوه به صورت توده در آید.بوای روغن میوه هم در این دو مرحله توسط عملکرد آنزیم های میوه بدست می آید. سپس این خمیرها به درون دکانترهای صنعتی یعنی جایی که فازها از هم جدا می شوند پمپ می شود در این مرحله آب به عنوان تسریع کننده عملیات به خمیر اضافه می شود.دکانتر دستگاه سانتریفیوژ افقی با ظرفیت بسیار بالایی است که به طور متوسط ۳۰۰۰ دور در دقیقه می چرخد. این نیروی عظیم گریز از مرکز ایجاد شده باعث می شود که قسمت های مختلف میوه بسته به چگالیشان جامد> آب روغن > روغن جداسازی شوند.درون این صافی مخروطی لوله ای مارپیچی قرار دارد که با سرعتی کمتر از سرعت دستگاه اصلی می چرخد و این چرخش باعث انتقال مواد جامد به بیرون می شود.روغن جدا شده و مخلوط آب و میوه دوباره به درون دستگاه گریز از مرکز عمودی باز می گردد. این دستگاه با سرعت (6000 RPM) می تواند مقادیر کوچک آب و میوه مانده در روغن را جدا کند.
دکانترهای ۲ و ۲/۵ و ۳ مرحله ای :
با دکانتر روغنی ۳ مرحله ای بخشی از پلی فنول روغنی شسته می شود به خاطر اینکه مقدار بالای آب افزودنی (در مقایسه با روش سنتی)، مقدار بیشتری از آب گیاهی را تولید می کند که نیازمند تصفیه است. دکانتر روغنی ۲ مرحله ای به عنوان تلاشی برای راه حل مسئله ایجاد می شود. بخش خطر آفرین استخراج، قابلیت افزودن مقدار کمتر آب است که منجر به کاهش شستن فنول می شود.
خمیر میوه در ۲ فاز جدا می شود: روغن و تفاله مرطوب. این نوع دکانتر به جای اینکه ۳ خروجی داشته باشد (روغن، آب و مواد جامد) فقط ۲ خروجی دارد. آب به وسیله دکانتر مارپیچی به همراه تفاله تخلیه می شود که منتهج به تفاله مرطوب می شود که نسبت به پروسه صنعتی خیلی سخت تر است. بخش عمده ای از تسهیلات در نظر گرفته شده برای تفاله استخراج شده روغن را نمی توان استفاده کرد زیرا که هزینه های انرژی خشک کردن تفاله برای استخراج روغن هگزان اغلب منجر به این می شود که پروسه استخراج مقرون به صرفه نباشد. بنابراین در عمل، دو مرحله دکانتر مسئله شکستن فنول را حل می کند ولی بر مدیریت پسماند مشکل ایجاد می کند. با این وجود، این مشکل مدیریت پسماند از طریق گردآوری این تفاله های مرطوب و حمل آن به ظروف مخصوص که معروف به استخراج کننده است نگهداری می شود و این تفاله ها را در دمای ۴۵ و ۵۰ درجه سانتی گراد گرم نگه می دارند و می توانند با تنظیم دکانترهای ۲ مرحله ای بیش از ۲ لیتر روغن از ۱۰۰ کیلو تفاله استخراج کنند.دکانتر روغنی ۲/۵ مرحله ای عبارتست از یک پروسه تطبیقی از ترکیب ۲ دکانتر قبلی. این دکانتر ۲/۵ مرحله ای خمیر میوه را به ۳ مرحله استاندارد تفکیک می کند اما یک نیاز کمی به افزودن آب دارد و خارج کردن آب سبزی کمتر از آن. بنابراین حجم آب بدست آمده از تفاله به استاندارد دکانتر ۳ مرحله ای خیلی نزدیک است و خروجی آب گیاهی نسبتا کم است و مسئله مدریت پسماند را به حداقل می رساند.(ویکیپدیا).
مزایا و معایب :
مزایا :
۱- ماشین آلات و تجهیزات فشرده: تنها یک دکانتر مورد نیاز می باشد.
۲- به طور خودکار و مداوم
۳- نیروی کار کمتری نیاز است
۴- بالاترین درصد استخراج روغن
معایب :

 

مدیر

داغ ترین ها

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~