عمومی

پودر پسته کوشادانه

پسته در کدام استان ها کشت می‌شود؟

 

پسته در استان‌های کرمان، یزد، خراسان، فارس، سمنان، سیستان و بلوچستان، مرکزی، قزوین و اصفهان کشت می‌شود. سطح زیر کشت پسته در سال‌های اخیر درحدود ۳۶۰۰۰۰ هکتار بوده است. باتوجه به محدودیت‌های منابع آبی و تغیرات اقلیمی بسیاری از این زمین‌ها از حالت کشت خارج شده‌اند و سطح زیر کشت پسته در استان کرمان درحال کاهش است.

 

البته به دلیل استقبال سایر استان‌ها از کاشت پسته، سطح زیرکشت این محصول در ایران در حال افزایش است. می‌توان گفت سهم استان کرمان از تولید پسته ایران یک چهارم است.

 

بهترین کشور برای صادرات پسته کدام است؟

 

در ادامه مقاله آمار صادرات پسته را آورده‌ایم که می‌توانید بزرگ‌ترین واردکننده پسته و صادرکننده پسته را مشاهده کنید. بهترین کشور برای صادرات پسته، کشورهایی هستند که بیشترین آمار واردات پسته را دارند.

 

کشورهای آلمان (۱۲۹ میلون دلار)، ایتالیا (۱۰۵ میلون دلار)، هند (۸۴ میلون دلار)، فرانسه (۲۵ میلیون دلار)، عربستان و امارات هر کدام با ۲۳ میلون دلار از بزرگ‌ترین واردکنندگان مغز پسته محسوب می‌شوند.

 

کشورهای ایران (۱۱۴ میلون دلار)، آمریکا (۱۰۶ میلون دلار)، ترکیه (۸۳ میلون دلار)، آلمان (۵۴ میلون دلار) و افغانستان (۲۹ میلون دلار) از بزرگ‌ترین صادرکنندگان مغز پسته هستند.

 

 انواع پسته صادراتی ایران

 

برای تحلیل سود صادرات پسته، بهتر است با انواع آن آشنا باشید. این امر موجب می‌شود در انتخاب نوع پسته و صادرات پسته به کشور هدف، انتخاب مناسبی داشته باشید و از صادرات پسته سود بیشتری بدست آورید.

 

 

 

پسته فندقی

 

این نوع از پسته نسبت به دیگر انواع آن کوچک‌تر و به اندازه فندق است. پسته فندقی به دلیل سایز کوچک تعداد بیشتری را در هر وزن شامل می‌شود. این امر مورد توجه بسیاری از بازرگانان قرار گرفته و میزان بالایی از صادرات پسته را به خود اختصاص داده است.

 

پسته احمدآقایی

 

پسته احمد آقایی اندازه بزرگتری از نوع پسته فندقی دارد و بهترین طعم را در مقایسه با دیگر انواع پسته دارد. به همین دلیل از پسته‌های محبوب صادراتی است. صادرات پسته احمدآقایی بیشتر به کشورهای شرق آسیا صورت می‌پذیرد.

 

هند و یونان از جمله کشورهای خواهان پسته احمد آقایی هستند. رنگ سفید پوست آن و قرمزی مغز آن، باعث شده است که پسته احمد آقایی به عنوان یکی از بهترین انواع در بازار شناخته شود. این پسته در تقسیم بندی‌های ذکر شده جزو ارقام متوسط گل و دیررس محسوب می‌شود.

 

پسته اکبری

 

پسته اکبری از پسته احمدآقایی کشیده‌تر و گران‌تر  است. می‌توان گفت پسته اکبری گران قیمت‌ترین نوع پسته صادراتی ایران است.

 

پسته کله قوچی

 

این نوع پسته، درشت و گرد است. طعم آن کمی متفاوت از دیگر انواع پسته است. زمان برداشت پسته کله قوچی دهه دوم شهریور ماه است.

 

پسته کله قوچی یکی از انواع زودگل است که بیشتر از انواع دیگر در خطر سرما و خسارت ناشی از آن قرار دارد. این رقم همچنین نسبت به کمبود آب و مواد غذایی بسیار حساس است.

 

پسته بادامی

 

این نوع پسته به نوع احمد آقایی شبیه است و به دلیل شباهت مغز آن به بادام به این اسم معروف است.

 

پسته بادامی جزو انواعی است که زود به گل می‌نشیند. از آنجایی که در نیمه اول مرداد ماه قابل برداشت است، یکی از ارقام خیلی زودرس به شمار می‌آید.

این مقاله را هم بخوانید :   خرید ورق آهن، ورق گالوانیزه و گرده ورق آهن

 

مغز پسته

 

مغز پسته تهیه شده و بسته بندی شده نیز جزو انواع پسته صادراتی است که برای مصارف صنایع غذایی استفاده می‌شود.

پودر پسته کوشادانه

اگر از پودپسته برای صادرات استفاده میشود، استاندارد های بهداشتی محصول باید بر اساس درخواست مشتری و کشور مقصد باشد. همینطور، اگر در داخل کشور از پودر پسته برای بستنی استفاده میشود معمولا باید پودر پسته قیمت مناسب باشد. همینطور، موارد دیگری هم هست که بر اساس استفاده نهایی، نوع پودر پسته مورد درخواست و کیفیت آن متفاوت خواهد بود.

پودر پسته صادراتی که برای ارسال به کشور های مختلف استفاده میشود لازم است تا بر اساس بازار هدف کیفیت های مختلفی داشته باشد.
در واقع، هر نوع پودر پسته ای برای هر کشوری مناسب نیست.
از طرفی گمرک ایران نیز استاندارد های اولیه ای را در محصول کنترل میکند.

در نتیجه برای ارسال و صادرات پودر مغز پسته قیمت مناسب از ایران باید به سه نکته توجه کرد:

  1. استاندارد های گمرک ایران برای صادرات پودر پسته
  2. قوانین و استاندارد های گمرک کشور مقصد برای واردات محصول پودر مغز پسته
  3. کیفیت و ویژگی های پودر پسته مورد درخواست خریدار

استفاده فله پودر پسته قیمت مناسب برای صادرات بسیار متداول است.
در واقع، چون محصول پودر پسته عموما یکی از مواد اولیه تولید دیگر محصولات غذایی است، استفاده فله آن رایج است.
بیشتر خریداران این محصول در حالت فله به چند پارامتر خاص کیفیتی توجه دارند:

  1. رنگ طبیعی پودر پسته: به هر میزان که پودرپسته سبز تر باشد کیفیت و قیمت آن بالاتر است.
  2. استاندارد بهداشتی محصول: دو مسئله بسیار اهمیت دارد. اول بار میکروبی محصول، دوم میزان افلاتوکسین محصول
    برای صادرات به کشور های معمول، مثل عراق، امارات، هند، روسیه، و حتی چین، بحث افلاتوکسین چندان سختگیرانه نیست. اما برای کشور های اتحادیه اروپا و کانادا، بسیار مهم است که پودر پسته بدون بار میکروبی و بدون افلاتوکسین باشد.
  3. سایز و درشتی دانه ها پودر مغز پسته: این پارامتر بیشتر بستگی به نظر و استفاده خریدار دارد.
  4. عدم وجود افزودنی در محصول: خالص بودن پودر پسته در موارد صادراتی بسیار مهم است.

به طور کلی زمانی که میگوییم پودر پسته اعلا و ارزان، کیفیت اعلا به معنای کیفیت مطلوب و مورد پذیرش خریدار و گمرک مقصد است.
همچنین، ارزان بودن باید به تناسب کیفیت باشد. در واقع، بهتر است بگوییم “خرید پودر پسته اعلا با قیمت مناسب”.

پودرپسته برای استفاده داخلی

استفاده از محصول پودر پسته در بازار داخلی معمولا برای تولید شیرینی های مختلف و بستنی است.
معمولا بازار داخل به علت وضعیت اقتصادی به دنبال پودر پسته ارزان قیمت تر است.
پودر پسته قیمت مناسب برای استفاده در شیرینی جات و همینطور بستنی باید از یک حداقل کیفیت هم برخوردار باشد.
برای مثال، متاسفانه در برخی موارد وجود ناخالصی در پودر پسته سبب میشود که ماندگاری و طعم محصول کاهش داشته باشد.